Морська вода на Одещині безпечна для купання – МОЗ

Морська вода на Одещині безпечна для купання – МОЗ

Укрінформ
Працівники МОЗ перевірили на відповідність санітарно-мікробіологічним нормативам морську воду біля узбережжя Одещини – аналізи проб підтвердили безпечність морського водокористування.

Такі результати досліджень оприлюднили в понеділок, 27 серпня, в ДУ "Одеський обласний лабораторний центр" Міністерства охорони здоров'я України. 

"З метою моніторингу з об’єктів зовнішнього середовища відібрано 96 проб, у тому числі вода морська – 33 проби; вода лиманна - 27 проб; вода стічна - 36 проб. З них 24 проби води інфекційних стаціонарів. "Неепідемічні вібріони" не виділено", - повідомили в лабораторному центрі МОЗ.

Читайте також: У Маріуполі рекомендують обмежити купання на одному з пляжів

Що ж до якості питної води, то зазначається, що на санітарно-мікробіологічні показники в області відібрано 467 проб, на санітарно-хімічні - 349 проб. Частина з них не відповідають вимогам ДСанПіН. Для вжиття відповідних заходів інформація про виявлені нестандартні проби питної води направлена до ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, головам РДА, міським та сільським головам і керівникам водопостачальних підприємств та організацій.

За даними Гідрометеопоста, температура води біля узбережжя Одеси станом на 27 серпня становить 24С. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-