У Маріуполі рекомендують обмежити купання на одному з пляжів

У Маріуполі рекомендують обмежити купання на одному з пляжів

Укрінформ
У Маріуполі для профілактики гострих кишкових інфекцій рекомендують обмежити купання на пляжі Приморського району. У морській воді там виявлено перевищення допустимих показників за кількістю лактозопозитивних кишкових паличок (ЛКП).

Про це в понеділок, 27 серпня, повідомили в Маріупольській міськраді з посиланням на міську філію державної установи "Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України", який провів дослідження проб морської води. 

"Як і минулого тижня, забруднення виявлено в контрольній точці на пляжі Приморського району біля готелю "Турист" (створ №112). Показник індексу ЛКП в цій точці дещо покращився, але все одно перевищує нормативний показник і становить 13000 на 1 дм куб, при нормі не більше 5000 на 1 дм куб", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на інших міських пляжах індекс ЛКП не перевищує нормативний показник.

Читайте також: Ще 92 пляжі України визнали небезпечними

Епідеміологи радять обмежити купання на ділянках пляжу з нестабільними бактеріологічними показниками та під час купання не ковтати морську воду.

Також підкреслюється, що в усіх взятих пробах морської води збудники інфекційних захворювань та холерний вібріон не виявлені, показники вірусного забруднення морської води не встановлені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-