Молдовський заповідник

Молдовський заповідник "Нижній Прут" став частиною спадщини ЮНЕСКО

Відео
Укрінформ
Біосферний заповідник "Нижній Прут",  розташований в Кагульському районі на півдні Молдови, став частиною Світової спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Такі місця є прекрасними лабораторіями для гармонійної взаємодії між людьми й природою. Вони полегшують обмін знаннями, сприяють встановленню тісніших зв'язків між наукою й суспільством, а також поліпшенню умов життя місцевого населення", - зазначила генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азуле.

За її словами, збереження біологічного різновиду й ефективне використання природних ресурсів в екосистемах, як-от "Нижній Прут", стають основою для довгострокового розвитку суспільства.

Читайте також: У Звенигороді з'явиться унікальний історико-культурний парк

Відповідний запит на аресу ЮНЕСКО про включення заповідника в список об'єктів Світової спадщини направило міністерство сільського господарства, регіонального розвитку і навколишнього середовища Молдови.

Площа заповідника складає близько 15 тисяч гектарів. На його території знаходиться озеро Белеу. В заповіднику мешкають близько 200 рідкісних видів птахів і ссавців, ростуть більше ніж 300 видів рослин, частину з яких занесено до Червоної книги Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-