Поїзд Мукачево - Будапешт запустять до кінця літа

Поїзд Мукачево - Будапешт запустять до кінця літа

Укрінформ
Обіцяний поїзд Мукачево - Будапешт мають запустити євроколією до кінця літа. Для цього в Мукачеві вже починають будувати окрему посадкову платформу.

Про це розповів в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов у Facebook.

"До кінця літа, за два місяці, євроколією маємо запустити обіцяний поїзд “Мукачево – Будапешт”. Спеціально для цього за 500 м від залізничного вокзалу станції Мукачево починаємо будувати окрему посадкову платформу", - написав він. 

За словами Кравцова, посадкова платформа примикатиме до колії стандарту 1435 мм. Зараз погоджується проект і паралельно опрацьовується питання графіка руху поїзда й тарифи.

Крім нової платформи, за інформацією Кравцова, Укрзалізниця впорядкує близько 40 км євроколії. У перспективі - пряме залізничне сполучення вузькою колією зі Словаччиною, Чехією та іншими країнами Євросоюзу.

Читайте також: Укрзалізниця запускає харчування у нічних потягах і врахує відгуки

Новим поїздом до столиці Угорщини можна буде дістатись за 6 годин. 400-кілометровий маршрут пролягатиме через угорські міста Дебрецен та Ньїредьгаза, зауважив керівник Укрзалізниці.

Як повідомляв Укрінформ, Укрзалізниця спільно з залізничною компанією Угорщини планує запустити поїзд із Мукачева до Будапешта. Попередньо, ціна на квитки становитиме: другий клас - трохи більше 700 грн, перший клас - близько 1000 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-