Замок

Замок "Паланок" засяяв по-новому

Фото, відео
Укрінформ
У мукачівському замку "Паланок" урочисто ввімкнули нове освітлення фасаду історичної пам'ятки.

Про це інформує прес-служба Мукачівської міськради на своїй сторінці у Facebook.

"У День міста в мукачівському замку "Паланок" урочисто запалили нове освітлення фасаду замку. Для зовнішнього освітлення Нижнього двору замку, ровів та під'їзної дороги фахівцями було змонтовано 65 світильників загальною потужністю 9 кВТ. Уся підсвітка вмикатися та вимикатися автоматично – тут налаштовано астрономічне реле часу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для облаштування архітектурної підсвітки замку підрядною організацію було закуплено світлодіодні світильники і прожектори виробництва польської фірми, яка є одним з провідних європейських виробників світлотехнічного обладнання і має багаторічну історію та великий досвід реалізації подібних проектів.

Світильники для "Паланку" виготовлені з урахуванням усіх місцевих факторів (рельєф, структура й колір стін, розміри та розташування споруд замку). Для цього спеціалістами фірми виробника разом з спеціалістами проектувальника було проведено випробування різних типів світильників на місті встановлення, а також відповідні розрахунки, завдяки чому вдалося підібрати оптимальні рішення з потужності, світлопередачі та кольору випромінювання світильників.

Читайте також: Замок "Паланок" встановив туристичний рекорд

Архітектурну підсвітку замку “Паланок” було зроблено за рахунок коштів спецфонду Мукачівського історичного музею.

Урочистій церемонії ввімкнення нового освітлення передувала святкова програма з театралізованою екскурсією-розповіддю з музичним супроводом про найважливіші історичні події й постаті Мукачева та замку "Паланок", а також виступом театру вогню Fire Life.

Фото, відео: Мукачівська міська рада/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-