Туристи зможуть безкоштовно відвідати Старий Луцьк

Туристи зможуть безкоштовно відвідати Старий Луцьк

Укрінформ
У Луцьку найближчими вікендами в межах заходів до відкриття туристичного сезону відбудуться дві безплатні екскурсії, присвячені яскравим сторінкам минувшини обласного центру Волині.

Як повідомляє КП «Центр туристичної інформації та послуг», мандрівку «Весняні історії Старого Луцька» проведуть сьогодні, 12 травня, а нову авторську екскурсію «Від святині до святині: пам’ятні сторінки релігійної історії Луцька» – наступної суботи, 19 травня.

«Прогріте сонячним промінням місто запрошує до себе мандрівників з усіх куточків Європи та світу. Ми ж, КП «Центр туристичної інформації та послуг», маємо гарний намір розповісти лучанам про цікаві сторінки минувшини, що прописані у життєписі давнього Луцька і діялися тут весняної пори у ретроспективі століть», – йдеться в публікації.

Так, екскурсія «Весняні історії Старого Луцька» стартує о 17:00. Туристів запрошують помандрувати старими міськими вулицями, заглянути до караїмської громади середини ХVI століття, послухати барокову поезію ХVII століття, довідатися, як будувалася єврейська синагога, взяти участь у присязі на вірність місту, уявно поспостерігати за стратою коханців на площі Ринок.

Читайте також: Луцьк запрошує спраглих до пригод на кликун-квест

Від Центру туристичної інформації та послуг на вулиці Сенаторки Левчанівської, 2 розпочинатиметься й нова подорож «Від святині до святині: пам’ятні сторінки релігійної історії Луцька», що відбудеться за тиждень.

 «300 років тому до нашого міста приїхали отці тринітарії – шляхетні духівники, що мали за мету визволяти із полону мешканців тих теренів, де розміщувався їхній монастир. Саме тут була намальована перша нині відома міська ікона Луцька «Святий Каетан», де зображена барвиста панорама нашого міста першої половини ХVIII століття. За 90 років до моменту появи у Луцьку тринітаріїв, у стінах іншої святині –  Хрестовоздвиженської церкви, вийшла друком збірка барокової поезії «Лямент по святобливе зошлому отцю Іоану Василевичу». У тому, 1628 році, єврейський кагал Луцька отримав остаточний дозвіл на спорудження і зміг збудувати величну божницю-синагогу. Ці та інші сторінки направду розмаїтої релігійно-культурної історії Луцька вам відкриють на екскурсії, що відбудеться в суботу, 19 травня», – запевнили організатори .

Участь в історичних прогулянках – безкоштовна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-