"Бузький Гард" на Миколаївщині приваблює туристів оновленими екостежками

Укрінформ
Національний природний парк "Бузький Гард" на Миколаївщині оновив екологічну стежку "Компанійська". На ній встановлено стенди з описом зупинок, картосхемою, іншою корисною інформацією для мандрівників.

Про це  парк повідомив на своїй сторінці у Facebook

"Бузький Гард" в цьому році оновив екологічну стежку "Компанійська". Фахівці парку розробили та встановили три інформаційні стенди з описом зупинок, картосхемою та різноманітною корисною та цікавою інформацією для відвідувачів. Екологічна стежка "Компанійська" користується попитом у туристів. Тисячі людей щороку приїжджають сюди для оздоровлення, навчання, відпочинку та просто помилуватися прекрасними краєвидами", - йдеться в публікації.

Загалом на території парку існує три автомобільні екскурсійні маршрути, а ще пішохідний, водний та кінний. Також є чотири екологічні стежки. Вони призначені для педагогів, студентів, учнів шкіл й училищ, організованих екскурсійних груп різних вікових категорій. Стежки передбачають екскурсію до лісових масивів, ділянок наскельних степів, водно-болотних угідь і знайомлять відвідувачів з цікавими пам’ятками природи.

Читайте також: Миколаївщина втрачає туристичний потенціал через розбиті дороги

Національний природний парк "Бузький Гард" розміщується на території п’яти районів Миколаївщини. Завдяки такому розташуванню на його території є чимало мальовничих куточків, придатних для відпочинку, оздоровчо-пізнавальної рекреації тощо. Найбільш привабливі – урочища Протич, Громове, Лабіринт, Гард та інші.

До речі, саме урочище Гард є одним із центрів скелелазіння України, де клуби з усієї країни проводять різноманітні чемпіонати, змагання та фестивалі.

Фото: Гард Бузький/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-