Тернопільщина презентує спадщину Пінзеля в Португалії

Тернопільщина презентує спадщину Пінзеля в Португалії

Укрінформ
У Лісабоні 14-15 квітня відбудеться презентація культурно-мистецького мультидисциплінарного проекту "Під зорею Пінзеля. Барокове мистецтво і строї епохи".

Імпрезу буде організовано в приміщенні найбільшого в Португалії Національного палацу Мафра, повідомляє учасниця проекту, керівник Туристичної асоціації Тернопілля Наталя Волощук на своїй сторінці у Facebook

Зазначається, що проект представить творчість великого українського митця Іоанна Георгія Пінзеля, який жив і творив у ХІХ столітті в Україні на теренах сучасної Тернопільщини, а також продемонструє неймовірну колекцію старовинних українських строїв, вишитих народними майстринями.

Творці проекту "Під зорею Пінзеля. Барокове мистецтво і строї епохи" переконані, що він є чудовим майданчиком для формування засобами культурної дипломатії у міжнародної аудиторії уявлення про розмаїття культурної спадщини України, її традицій та мистецьких технік.

Дводенна програма ініціативи передбачає презентацію мистецького альбому Віри Стецько "Таїна Пінзеля", перегляд з англомовними субтитрами документальних фільмів "Таїна Пінзеля. Від Бучача до Лувру" та "Борщівська вишиванка. Світ, що єднає".

Читайте також: Палац графа Бадені на Тернопільщині планують оновити

Крім того, відкриються експозиції автентичних зразків українських строїв Галичини кінця ХІХ століття та мистецьких творів сучасних художників з Тернопільщини і Львівщини.

Передбачається , що захід відкриватиме Надзвичайний і Повноважний Посол України в Португальській Республіці Інна Огнівець.

Співорганізатори події - Управління публічної дипломатії МЗС України, Посольство України в Португальській Республіці, Благодійний фонд родини Демкур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-