"Таємнича Полтава" влаштує театралізовану екскурсію про кохання

Укрінформ
У Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка в межах пошуково-дослідницького проекту "Таємнича Полтава" наступної неділі, 11 березня, відбудеться тематична театралізована екскурсія "Кохання: шедеври та легенди".

Про це повідомляє інтернет-видання "Полтавщина"

"На театралізованій екскурсії "Кохання, шедеври і легенди" гості музею зможуть ближче і детальніше познайомитися з експонатами, які "розкажуть" вам свою романтичну історію. Ви почуєте цікаву розповідь про тих, які часто залишався "за кадром" під час того, як художник створював свій шедевр. Бурхливі пристрасті, що кипіли навколо юних Івана Мазепи та княжни Таранової, музи та натхненниці майстрів пензля Григорія Мясоєдова, Іллі Рєпіна, неординарна пара – Іван Мясоєдов та Мальвіна Вернічі, а також маловідомі факти з життя родини Ярошенко", – йдеться в публікації.

Організатори обіцяють, що учасники екскурсії зможуть зануритися в атмосферу магічних знаків і символів кохання, насолодитися європейськими шедеврами, в яких відтворена сила почуттів і вічна краса, застиглі у бронзі та мармурі.

Читайте також: У Полтаві "розріжуть" місцеві пам'ятки

Крім того, буде нагода дізнатися про українську символіку закоханих і традиції весілля на Полтавщині.

Зазначається, що минулого місяця екскурсію "Кохання: шедеври та легенди" відвідало понад 80 учасників проекту "Таємнича Полтава". Усіх, хто не встиг прийти у лютому, організатори запрошують на святкову екскурсію 11 березня. Для цього потрібно попередньо зареєструватися, кількість місць обмежена.

Фото: @art.gallery.poltava

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-