Туристам на Рівненщині покажуть

Туристам на Рівненщині покажуть "Клеванську старовину"

Укрінформ
Комплексна виставка "Клеванська старовина", що відкрилася в Рівненському обласному краєзнавчому музеї, зацікавить як науковців, так і туристів, поціновувачів давньої історії Поліського краю. 

Про це повідомляє Prostir.Museum

"На виставці представлені архітектурно-реставраційні дослідження…, археологічні артефакти та знахідки в Клевані, живописні роботи художників Національної спілки художників України та мистецького об’єднання "Колоарт", що були створені під час пленеру, організованого за сприяння Благодійного фонду "Спадок. ХХІ століття", а також роботи рівненського фотохудожника Олександра Харвата", - йдеться в публікації.

Крім того, в межах виставки представлено проект магістра архітектури Оксани Самчук "Архітектурна реабілітація замку князів Чарторийських в смт Клевань" – експонується макет комплексу. Також виставляються матеріали з досліджень в центральній крипті місцевого костелу Благовіщення Пресвятої Діви Марії римсько-католицької церкви.

Зазначається, що старовинне містечко Клевань вперше представлене роботами учасників такої потужної групи дослідників і митців Рівненщини.

Читайте також: Для оновлення туристичних перлин Рівненщини потрібно 65 млн грн

Музейники переконані, що ця виставка – своєрідний прорив у дослідженні давньої історії Клевані. Діятиме вона до 11 березня 2018 року.

Варто зауважити, що поселення на місці нинішнього Клеваня було відоме вже з ХІІ століття. До 1561 року князь Федір Чарторийський завершив будівництво замку, залишки якого ще існують. У містечку, крім згаданого костелу Благовіщення Пресвятої Діви Марії римсько-католицької церкви Луцької дієцезії, є церква Різдва 1777 року, єврейська синагога та єврейське кладовище, якому 600 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-