Зубко: розвиток гірських регіонів - додатковий потенціал для України

Зубко: розвиток гірських регіонів - додатковий потенціал для України

Укрінформ
Розвиток гірських регіонів України є питанням додаткового потенціалу держави, зокрема в напрямку туризму та інфраструктури. 

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час "круглого столу" в Мінрегіоні на тему: "Формування державної політики підтримки розвитку гірських територій: досвід України та ЄС", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Україні є чотири області з гірськими районами, в яких проживає 700 тисяч населення... Питання розвитку цих територій - додатковий потенціал для України, яка має величезну підтримку Європейського Союзу в розвитку безпосередньо напрямку туризму, розвитку людського потенціалу та інфраструктури", - наголосив Зубко.

Він подякував уряду Австрії за співпрацю щодо напрацювання політики розвитку гірських регіонів України.

"Ми вважаємо, що саме австрійський досвід є ключовим і знаковим для нашої країни,  який можемо враховувати і використовувати в напрямку розвитку гірських територій. Це дасть нам можливість визначити ті кроки, які потрібні на цьому шляху", - сказав Зубко.

Читайте також: Туристичну децентралізацію обговорять на Форумі гідів

Урядовець наголосив, що в контексті розвитку гірських регіонів важлива законодавча підтримка.

"Міністерство регіонального розвитку розробило законопроект і подало його до парламенту з урахуванням розподілу між високогірними та сільськими територіями. Це дасть можливість врахування усіх субвенцій, щоб підтримати населення, яке проживає у цих регіонах", - зазначив Зубко.

У свою чергу голова парламентського комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко зауважив, що у Верховній Раді уже є законопроект щодо розвитку гірських регіонів, який підтримали представники різних фракцій. Тож уряд та Верховна Рада спільно працюватимуть для розроблення політики розвитку гірських регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-