Годинник-старожил, конкорс і полтергейст: безкоштовні екскурсії Києвом

Годинник-старожил, конкорс і полтергейст: безкоштовні екскурсії Києвом

Афіша
Укрінформ
У середу, 21 лютого, столицею України проведуть сім безкоштовних екскурсій різної тематики до Міжнародного дня гіда.

Про це повідомляє Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації на сторінці в Facebook.

"З метою популяризації міста Києва, висвітлення його туристичних можливостей, популяризації активного дозвілля вже цієї середи (21 лютого 2018 року) всі бажаючі мають можливість стати слухачами екскурсу Києвом за вподобаною тематикою", - йдеться в публікації.

Читайте також: У Києві відбудеться фестиваль екскурсій

Зазначається, що організатором мандрівок виступає Всеукраїнська асоціація гідів. Участь у них – безкоштовна.

1. "Хрещатик – секрети серця сучасної ділової столиці"

Під час екскурсії можна буде почути про центр сучасної ділової столиці, історію цього місця як в’їзду до древнього Києва, його статус як території, де ловили птахів та звірів.

Учасники подорожі дізнаються, звідки походить назва "Хрещатик", де загадати бажання, щоб воно збулося, й почують про загадковий полтергейст.

Маршрут – від Європейської площі (праворуч від входу в готель "Дніпро") до Бессарабської площі. Початок – 17:00, тривалість – 90 хв. Мова – англійська

2. "Київський стріт-арт"

Екскурсантам обіцяють пройти знайомими вулицями, зазирнути у дворики й парки та побачити, як сучасне мистецтво вписується у простір міста. Серед "експонатів" мандрівки – портрети поетеси, героя, гімнастки та щасливих дітей, скульптури їжачка, балерини й птахів.

"Мурали – нове явище для сучасного міста. Раптове поширення настінних малюнків Києвом є ознакою його інтеграції у європейську спільноту та проявом власної самобутності. Адже теми зображень варіюються від національного до комічного й завжди мають глибинний сенс", - запевняють в управління туризму та промоцій КМДА.

Маршрут – від Золотоворітського скверу (біля пам’ятника Ярославу Мудрому) до Михайлівської площі. Початок - 11:00, тривалість - 90 хв. Мова - німецька.

3. "За київським часом"

"Ми пройдемо цікавим маршрутом та дізнаємося, що таке гномон і як пов'язаний із ним бульйон, звідки і для чого опівдні стріляли гармати, де розміщено найстаріший годинник міста і багато іншого", - обіцяють організатори.

Фото: inhoras.com
Фото: inhoras.com

Маршрут – від Національного музею історії України до Майдану. Початок – 17:00, тривалість – 90 хв. Мова – українська.

4. "Київ – місто, де збуваються мрії"

У відомих і популярних туристичних центрах Європи та світу обов'язково є місця, де туристи можуть загадати бажання або кинути монетки, щоб повернутися. Це дуже популярні локації, зазвичай натерті до дзеркального блиску й легко впізнавані.

"У Києві теж є велика кількість місць, біля яких можна особливим чином загадати бажання... і вони обов'язково збудуться!", – запевняють автори екскурсії.

Маршрут – від "Золотих воріт" (пам’ятник Ярославу Мудрому) до Андріївського узвозу. Початок – 18:30, тривалість – 90 хв. Мова – українська

5. "Місцями Революції гідності"

Під час екскурсії звучатиме історія про три українські Майдани: "Революцію на граніті", "Помаранчеву революцію", "Революцію Гідності".

"Ми дізнаємося про те, чому і коли Майдан Незалежності став Майданом, що таке Віче, що таке Самооборона. Ми пройдемо дорогою "Гідності", познайомимося з життєвими історіями Героїв Небесної сотні та зможемо вшанувати пам’ять полеглих на Майдані", – розповів гід Євгеній Сафарьянс.

Маршрут – від "Лядських воріт" до вул. Інститутська. Початок – 18:00, тривалість – 90 хв. Мова – українська

6. "Прогулянка по Конкорсу"

Тим, хто обере для себе цю екскурсію, обіцяють дати можливість всюди залізти і все помацати, дізнатися про принцип роботи залізниці та її історію, почути "залізничні байки" від гіда Олександра Рудченка, який пропрацював на залізниці 15 років, а також врешті дізнатися, що ж таке конкорс.

Крім того, програмою передбачено відвідування музею-виставки залізничного транспорту. Вхід до нього коштує 25 грн.

Місце зустрічі – Південний термінал Центрального залізничного вокзалу, праворуч від головного входу. Початок – 17:00, тривалість – 90 хв. Мова – російська

7. "Кавовий Київ"

Екскурсантам обіцяють розповісти історію появи бадьорого напою та продемонструвати, як він вплинув на життя українців та киян зокрема. Усе це – під час прогулянки Майданом, вулицею Городецького, Пасажем.

"Згадаємо про славетні кав'ярні міста Києва XIX століття і часів минулого століття. Поговоримо про сучасні методи приготування кави, так званої третьої хвилі. Обов`язково зайдемо в теплі місця поласувати кавою та побачимо, як правильно готується зимовий напій – "Кава по-ірландськи", – зауважили організатори.

Екскурсія безкоштовна, але екскурсантам доведеться оплатити каву.

Місце зустрічі – провулок Шевченка, 3 (біля Майдану) біля Великого кавового млина. Фінал – Пасаж. Початок – 15:00, тривалість – 90 хв. Мова – українська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-