Українцям обіцяють “рік бюджетних авіаліній” і лоукостерів

Українцям обіцяють “рік бюджетних авіаліній” і лоукостерів

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про зростання авіаційного сектору за два останні роки на 30%.

Про повідомляє Урядовий портал.

Так, цьогоріч аеропорт «Львів» перетнув позначку в 1 мільйон пасажирів за рік, аеропорт «Бориспіль» - в 10 мільйонів. Розпочато модернізацію регіональних аеропортів: в Одесі, Чернівцях та Вінниці виділено 800 млн гривень на реконструкцію, що дозволить розширити географію польотів та в перспективі залучити лоукости до регіональних аеропортів.

«Саме тому, за нашим глибоким переконанням, 2018 рік має стати роком розширення присутності бюджетних авіаліній в Україні», - сказав він.

За його словами, збільшується кількість регулярних рейсів до та з України, що здійснюють лоукост-авіакомпанії та авіакомпанії зі змішаною моделлю ведення бізнесу (у 2017 році – працює 10 таких компаній). Якщо у 2015 році low cost авіакомпанії здійснювали польоти за 18 повітряними лініями, то у 2017 році кількість збільшилась у двічі - обслуговується 38 повітряних ліній.

Читайте також: Омелян дає 200% гарантії, що наступного року Ryanair буде в Україні

Кількість рейсів в ДП «Аеропорт «Львів» зросла у 2017 році на 37%, а пасажиропотік – майже на 50%. 1 грудня Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького обслужив мільйонного пасажира у 2017 році. Останній раз мільйон пасажирів був у 1991 році.

Аеропорт «Бориспіль» наростив кількість обслугованих пасажирів у 2017 році у порівнянні з 2015-м на 45%, пасажиропотік більше 10 млн у 2017 році і 5,5 млн у 2015-му.

Міністр зазначив, що за співпраці Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Офісу підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури, міжнародних партнерів було підготовлено аналітику, яка чітко роз’яснює, як працюють бюджетні авіакомпанії в країнах ЄС, формат їх співпраці з аеропортами, прибутки для економіки України, а також вплив на розвиток туризму.

За його словами, частка бюджетних авіаліній в країнах із розвинутою туристичною інфраструктурою становить 43-54%.

"Якщо говорити про Україну, то прихід нових бюджетних авіаліній на ринок України дозволить збільшити кількість пасажирів до 71 млн вже у 2030 році. Також це має забезпечити стрімкий ріст щорічного пасажиропотоку в регіональних/місцевих аеропортах. Також це дасть понад 800 тис. нових робочих місць вже до 2030 року. Матимемо і позитивний вплив на ВВП: зростання до 65 млрд грн у 2030 році, а саме: 16 млрд - доходи аеропортів; 18 млрд - від будівництва та підтримки аеропортів; 8 млрд принесе розвиток торгівлі; 22 млрд - туристична сфера», - наголосив Омелян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-