Тернопіль приваблюватиме туристів унікальними міні-лабораторіями

Тернопіль приваблюватиме туристів унікальними міні-лабораторіями

Фото
Укрінформ
У Тернополі відкрили муніципальний Центр науки, що об’єднав ІТ-музей та міні-лабораторії. 

Реалізувати проект вдалося завдяки конкурсу «Громадський бюджет», повідомляє міський сайт 0352.ua

«Колись це був дитячий магазин. А сьогодні тут – унікальні експонати та засоби науки. Науковий музей займає площу майже 620 квадратних метрів. У планах – зробити сучасні лабораторії, дати можливість поєднувати теорію з практикою», – розповіла заступник керівника Центру науки Катерина Потабачна.

За її словами, на реалізацію проекту витратили 1 млн грн. Ці кошти було використано на основу проекту. "А для того, щоб зробити потужні лабораторії, потрібні додаткові кошти. Сподіваємося, що у наступному році це буде втілено у реальність», – зазначила Потабачна.

Як повідомляє новинний портал "Погляд", 30 експонатів центру виготовили в Харкові, 5 установок та методичну допомогу пообіцяли у Центрі науки ім. Коперніка (Польща). Серед представленого – дошка Гальтона і зоотроп Едмарка, самокерований робот і арфа без струн.

Читайте також: Інтерактивний музей науки відкрився у Вінниці

Ідея створення Центру науки з’явилася після проведення «Наукових пікніків» на Театральному майдані Тернополя. Реалізація проекту тривала більше року. Як результат – тернопільські науковці мають змогу працювати в середмісті Тернополі.

Приходити сюди можна з дітьми. Відвідування закладу поки що безкоштовне, невдовзі його планують зробити самоокупним.

Фото: poglyad.te.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-