У Рівному припинять фінансувати розкопки палацу Любомирських

У Рівному припинять фінансувати розкопки палацу Любомирських

Укрінформ
У Рівному бюджетна комісія міської ради вирішила припинити наступного року окреме фінансування розкопок палацу Любомирських.

Про це повідомляє портал Erve.ua.

«Сьогодні, 20 грудня, члени бюджетної комісії міської ради вирішили в наступному році обмежити фінансування програми «Дослідимо замок (палац) у Рівному». Нагадаємо, що стартувала вона ще у 2016 році, тоді ж погодили щороку виділяти по 200 тис. грн впродовж наступних трьох років роботи», - йдеться у повідомленні.

Як заявив член бюджетної комісії, депутат Олександр Довжаниця, кошти на проект «Дослідимо замок (палац) у місті Рівному» були передбачені в проекті реконструкції стадіону «Авангард». Тому він і запропонував припинити фінансувати проект щодо палацу, щоб, за його словами, двічі не оплачувати роботи.

Читайте також: Артефакти віком 6 тисяч років знайшли археологи біля замку в Тернополі

Нагадаємо, минулого року біля стадіону «Авангард» археологи знайшли рештки палацу Любомирських ХVІІІ-ХІХ століть. На місці розташування замку знайдено понад 320 давніх артефактів.

У жовтні цього року було оголошено результати транскордонного гранту «Польща - Україна - Білорусь», на який подавався проект. У фінальному голосуванні більшість голосів журі набрати заявка не змогла і потрапила у резерв. Вона розглядалася у розділі «Спадщина» і боролася за майже 1 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-