Туристи зможуть потрапити на Південмаш

Туристи зможуть потрапити на Південмаш

Укрінформ
Державне підприємство "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова" планує відкрити двері для туристичних груп з 2018 року.

У такий спосіб реалізується напрямок "Дніпро інноваційно-космічний" у стратегії туристичного потенціалу міста на 2018–2027 роки, повідомили в Агентстві розвитку Дніпра.

"Відбувся перший інформаційний тур "Південмашем" для експертів туристичної галузі. Не секрет, для того, щоб потрапити на підприємство, слід пройти через сито строгих правил: запис за тиждень, пропускний режим (4-разова перевірка паспорта в ході екскурсії), заборона на фото-, відеозйомку. Але масштаби побаченого вражають. З нового року, гадаю, розпочнемо запрошувати на оновлений маршрут, який, безумовно, буде цікавим для різних цільових груп", - запевнила керівник туристичного напряму "Агентства розвитку Дніпра" Ганна Коледа.

Читайте також: Туристичний маршрут "Дніпро космічний" набуває популярності

За її словами, індивідуальне відвідування не передбачене: для туристів-одинаків будуть створені «збірні» групи.

Коледа повідомила, що зараз триває робота над наповненням нового екскурсійного маршруту в межах розвитку  інноваційного космічного туризму в місті. Цей напрямок було започатковано після підписання наприкінці серпня цього року меморандуму про співпрацю з Університетом імені Альфреда Нобеля. Його першим проектом став туристичний маршрут "Дніпро космічний. Місто, відкрите для прибульців і не тільки", запроваджений у вересні.

Читайте також: «Поки нам недоступний Марс, ласкаво просимо в Кривбас!»

Як раніше повідомляв Укрінформ, інноваційний туристичний маршрут "Дніпро космічний. Місто, відкрите для прибульців і не тільки" набуває популярності в Дніпрі. На цій екскурсії станом на початок листопаду побували понад 500 людей. Екскурсія триває три години і складається з кількох етапів. Один з них – автобусний – завдовжки 14 км. Туристи відвідують п’ять опорних пунктів: планету Альфреда Нобеля на Набережній Січеславській, Парк ракет, Національний центр аерокосмічної освіти ім. О. М. Макарова (тут для гостей проводять екскурсію музеєм та майстер-клас у космічній лабораторії), планетарій (де гостям показують «зоряний» фільм), куля космічних мрій на Фестивальному причалі. Після цього туристи на автобусі повертаються до Університету ім. Альфреда Нобеля.

В університеті вбачали можливості розвитку маршруту в подальшому розширенні партнерства з конструкторським бюро "Південне" та ДП "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-