Прикарпаття запросило туристів на екомаршрут уздовж водосховища

Прикарпаття запросило туристів на екомаршрут уздовж водосховища

Укрінформ
В Івано-Франківській області, на території Галицького національного природного парку, відкрили новий екомаршрут "Вздовж водосховища – на Касову Гору", що стартує на Бурштинській ТЕС.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської облдержадміністрації.

«На території Галицького національного природного парку відкрито новий еколого-освітній маршрут «Вздовж водосховища - на Касову Гору». Місцеві мешканці та гості краю відтепер зможуть краще пізнати красу і багатство природи Опілля. Екомаршрут розпочинається біля Бурштинської ТЕС. Тут спеціально облаштували оглядовий майданчик, з якого відкривається мальовничий краєвид на водосховище», - йдеться в повідомленні прес-служби ОДА.

За їхньою інформацією, гості Галицького НПП на цьому маршруті побачать безліч різноманітних водоплавних пернатих і навіть зможуть дослідити колонію рідкісних сірих чапель. Для цього туристам запропонують скористатися оптичними приладами, придбаними в межах проекту.

Читайте також: Львівщина відправить активних туристів на 8-кілометровий лижний маршрут

Також маршрут  передбачає підйом на Касову Гору, яку часто називають природною перлиною заходу України.

Відомо, що Касова Гора розташована в межах Бурштинського Опілля, на кількох пагорбах, максимальна висота яких сягає 340 м. Вони прилягають до Бурштинського водосховища. На заповідній території росте понад 300 видів рослин. Біля десяти видів  занесено до Червоної книги України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-