В Ужгороді

В Ужгороді "збудують" пряникове містечко

Укрінформ
Перший фестиваль пряників, який відбудеться за два тижні в Ужгороді, матиме формат виставки-ярмарку різдвяних солодощів. Принести свій пряниковий будиночок на захід зможе кожен містянин.

Подробицями проведення фесту поділилися його організатори під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перший фестиваль закарпатського пряника триватиме 15-17 грудня в комплексі "Совине гніздо". Взяти участь у виставці пряникових будиночків запрошуються всі, хто бажає. Кожен ужгородець може зробити будиночок для містечка пряників. Запрошуються також заклади харчування з власними виробами. Будиночки будуть виставлені на благодійний аукціон. Крім того, діятиме ярмарок пряників і виробів hand made», - розповів Олександр Ляхін.

За його словами, також працюватиме кафе від Закарпатського руху підтримки військових, спеціальна фотозона, передбачено конкурси для дітей та різні майстер-класи. Звершиться свято фаєр-шоу.

Читайте також: Село на Закарпатті внесли до міжнародного скульптурного маршруту

Як повідомив засновник туристично-інформаційного центру "Турінформ Закарпаття" Олександр Коваль, фест влаштовують, насамперед, для того, щоб Закарпаття асоціювали не тільки з вином, сиром, коньяком, але й з пряниками.

"Є десятки дрібних виробників, які виготовляють пряники для друзів, знайомих, треба вийти публічно, спілкуватися з партнерам-колегами і отримати підтримку від ширшого кола", - висловив упевненість Коваль.

Участь у фесті братимуть виробники пряників не тільки з Ужгорода, але й Хуста, Сваляви, Перечина, Мукачева. На сьогодні зголосилися вже 15 виробників.

За словами Коваля, ціни на пряники стартуватимуть від 15 грн, будиночки коштуватимуть 150-200 грн. Великі, складні солодкі конструкції можуть коштувати й 1,5-2 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-