В аеропортах Парижа штрафуватимуть за забутий багаж

В аеропортах Парижа штрафуватимуть за забутий багаж

Укрінформ
В авіагаванях французької столиці введуть штраф за забутий або умисно залишений пасажирами багаж. Таке рішення ухвалено з метою зменшення кількості евакуацій пасажирів та подальшої затримки рейсів, що відбувається у разі виявлення валіз без нагляду.

У групі паризьких аеропортів ADP визначили розмір штрафу - він сягатиме 450 євро за одну забуту валізу або сумку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У період з 2013 до 2016 року кількість забутих сумок і валіз у міжнародному аеропорту імені Шарля-де-Голля збільшилася на 77,8%. Цей аеропорт у поточному році проводив евакуацію пасажирів у зв'язку із залишеним кимось багажем понад тисячу разів. Внаслідок цього було затримано близько 400 рейсів, середнє запізнення яких склало 53 хвилини", - повідомив президент групи паризьких аеропортів ADP Огюстен де Романе.

Читайте також: Тисячі туристів досі заблоковані на Балі через виверження вулкана

За його словами, передусім фінансові затрати, пов’язані з такими випадками, несуть авіакомпанії.

Перед введенням сплати штрафів та пізніше паралельно зі штрафуванням проводитиметься інструктаж пасажирів. Зокрема будуть оголошувати відповідні нагадування, на табло показуватимуть ролики, в яких нагадуватимуть про багаж, та показуватимуть, як відбувається евакуація через чиюсь забудькуватість.

Де Романе уточнив, що, окрім елементарної неуважності пасажирів, причиною залишення багажу часто є небажання сплачувати за його надмірну вагу. Загроза штрафу має ініціювати більш уважне ставлення до пакування багажу, переконані в ADP.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-