Багатство природи Опілля покаже новий туристичний маршрут

Багатство природи Опілля покаже новий туристичний маршрут

Укрінформ
У Галицькому національному природничому парку розробили нову еколого-освітню і туристичну атракцію - маршрут для місцевих жителів і гостей краю, який дозволить краще пізнати красу і багатство природи Опілля. 

Про це йдеться на сторінці Галицького НПП у Facebook.

«З метою популяризації та розвитку екотуризму в регіоні, підвищення екологічної свідомості та освіти населення, моніторингу зимівлі та міграцій водоплавних птахів на Бурштинському водосховищі, в колонії сірих чапель та проведення екскурсій на Касовій горі реалізовано проект «Пізнай природу Бурштинського Опілля», - зазначається у повідомленні. 

Еколого-пізнавальний маршрут розпочинається поблизу автостоянки Бурштинської ТЕС, на березі водосховища, де в період міграцій та зимівлі скупчується значна кількість водоплавних птахів різних видів. Тут обладнано оглядовий майданчик з інформаційними стендами та лавами для короткотермінового відпочинку. За кошти донаторів придбано моноклі та зорову трубу для спостережень за птахами.

Наступна туристична зупинка – споруджена в межах проекту оглядова вишка поблизу колонії сірих чапель у лісовому масиві парку. Ця споруда захистить колонію від надокучливих туристів, які часто сюди навідуються, дозволить птахам спокійно виводити потомство, а відвідувачам забезпечить зручний огляд. З березня в колонії буде встановлено відеокамеру для спостереження за її життям онлайн. 

Читайте також: На Волині туристів запросили до диких кабанів

Завершується подорож на вершині славнозвісної Касової гори - природної перлини заходу України. Тут теж споруджено оглядовий майданчик і встановлено інформаційні стенди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-