Археологи знайшли тунель під пірамідою в Чичен-Іці

Археологи знайшли тунель під пірамідою в Чичен-Іці

Відео
Укрінформ
У мексиканській Чичен-Іці археологи виявили секретний прохід, який, як вони вважають, може привести до затопленої печери (сенота) під основою стародавнього храму, присвяченого богу майя Кукулькану.

Дослідники сподіваються, що заблокований секретний прохід допоможе дізнатися більше про "священну географію" цього місця, а також про древні вірування народу майя, пише Daily Mail.

Відкриття зробили дослідники з Great Mayan Aquifer Project на чолі з підводним археологом Гільєрмо де Андою, використавши лідар для відправлення електромагнітних сигналів і створення тривимірної моделі структур надр навколо піраміди. Вони просканували споруду і виявили порожнечу за похоронною кімнатою.

Читайте також: У піраміді Хеопса знайшли потаємну кімнату

"Ми потрапили до печери під храмом через похоронну кімнату і виявили там заблокований прохід, який закрили, ймовірно, самі індіанці майя. Найближчим часом ми повернемося туди і цього разу спробуємо відкрити його, щоб побачити, чи веде прохід до входу в сенот під пірамідою", - пояснив журналістам де Анда.

Вважається, що майя побудували храм 900-1100 років тому над печерою через релігійні переконання. Вони вірили, що бог Кукулькан зростав у підземній печері перед появою на світ під час землетрусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-