День Святого Мартина в Мукачеві зустрінуть із 30-літровою бочкою вина

День Святого Мартина в Мукачеві зустрінуть із 30-літровою бочкою вина

Укрінформ
У суботу, 11 листопада, місто над Латорицею, що на Закарпатті, відзначатиме свято свого покровителя фестивалем "День Святого Мартина в Мукачеві".

Про це повідомляє Мукачівська міська рада на своїй сторінці в Facebook.

Програма заходу передбачає розміщення на центральній площі міста середньовічного містечка. Упродовж дня на його території проводитимуться лицарські турніри, танцювальні майстер-класи, дитячі поєдинки на м’яких мечах. Також площею міста до Ратуші пройде святкова хода з ліхтариками за участю дітей, лицарів, бюргерів і дам.

Крім того, з ранку до вечора в центрі міста працюватимуть чотири намети, де готуватимуть традиційну страву Мартина – смаженого гусака. А переможець фестивалю "Червене вино" пригощатиме гостей свята вином і глінтвейном.

Читайте також: Винороби фестивалитимуть у Болграді

Як розповів керівник інформаційно-туристичного центру Мукачева Максим Адаменко в ефірі програми "52 вікенди", яка виходить на радіо "UA:Українське радіо" і телеканалі "UA:Перший", з нагоди дня Святого Мартина в місті відкоркують тридцятилітрову бочку молодого вина.

"У цей період якраз закінчується збір врожаю і дозріває перше молоде вино. Й історично в Європі в день Святого Мартина завжди відкорковували першу бочку з молодим вином та окропляли землю, щоб в наступному році вона була врожайною. В цьому році ми також збираємося відкоркувати велику бочку вина – приблизно 30 літрів, мені по пояс", – зауважив Адаменко.

На завершення дійства організатори обіцяють святковий концерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-