В Івано-Франківську стартував фестиваль фентезі «Брама»

В Івано-Франківську стартував фестиваль фентезі «Брама»

Укрінформ
В івано-франківському  Театрі кіно «Люм’єр» відкрили дводенний фестиваль фентезі «Брама». Серед гостей – українські письменники та творча група кінофільму «Сторожова застава».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Брама» – це символічний артефакт, український переклад відомого слова «портал» і, мабуть, головний символ всієї фантастичної літератури. Портал, тобто - перехід з чогось, кудись, з одного на інший вимір. Свого роду це - символіка переходу з одного етапу розвитку української літератури на наступний. Ми намагаємося зробити цей перехід: дати можливість і молодим, і досвідченим письменникам, які брали участь у конкурсі, побачити свою творчість через призму цієї Брами і отримати поштовх. Вважаємо, що немає межі, де ця Брама буде повністю розкритою», - повідомив засновник фестивалю Анатолій Мицкан.

За його словами, підставою для проведення фестивалю став конкурс молодих літераторів.

«Конкурс завершився. 1 вересня ми припинили прийом робіт. Наше журі у поті чола прочитало шість тисяч творів. Переможців визначено. Вони вже тут. Щоправда, поки таємниця, хто отримає головний приз, а це – ключ від Брами», - зауважив Мицкан.

Читайте також: "Київський тиждень критики" покаже найцікавіші фільми року

Окрім символічного ключа від Брами, переможці, а їх троє, отримають у Івано-Франківську фінансову винагороду. За перше місце автору фентезі передбачена винагорода у сумі 10 тисяч гривень, за друге – 5 тисяч і за третє – 2,5 тисячі гривень.

Організатори фестивалю обіцяють оголосити переможців 28 жовтня.

На фестивалі відбудуться зустрічі з письменниками Дарою Корній, братами Капрановими, Наталкою Щербою, Остапом Українцем та іншими. У програмі фестивалю – знайомство з  режисером та акторською групою першого в Україні фільму-фентезі «Сторожова застава».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-