У Норвегії з'явиться перший в Європі підводний ресторан

У Норвегії з'явиться перший в Європі підводний ресторан

Фото
Укрінформ
У найпівденнішій точці норвезького узбережжя, неподалік села Болі, збираються побудувати перший в Європі підводний ресторан.

Як повідомляється на сайті компанії Snøhetta, яка розробила дизайн закладу, його назвуть Under, що має подвійний зміст: англійською це означає "під", а з норвезького перекладається як "чудо".

Сам ресторан буде виконано в формі монолітного короба, наполовину зануреного в море. Підводна його частина розміститься за п'ять метрів від поверхні. Експерти стверджують, що будівля буде абсолютно безпечною для відвідувачів. Бетонні стіни завтовшки метр витримають потужний тиск води і будь-які хвилі. А через величезне панорамне вікно з акрилу розміром 11 на 4 метри, немов через затонулий перископ, можна буде насолодитися захопливими видами на морське дно в будь-яку пору року.

Очікується, що архітектурна конструкція стане штучним рифом і привабить безліч молюсків, які в перспективі вкриють усю підводну частину ресторану.

Читайте також: Готель на Мальдівах пропонує послуги зі створення ідеальних фото для соцмереж

Заклад зможе розмістити до 100 гостей, а в неробочий час його планують використовувати як дослідницький центр морської біології.

Інтер'єр ресторану буде в скандинавському стилі. Дизайнери використають натуральні матеріали й зроблять неяскраве освітлення, щоб не завдавати незручностей морським мешканцям.

Будівництво ресторану розпочнеться, ймовірно, 2018 року, а відкрити заклад планують 2019-го.

Фото: Snøhetta

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-