Українські археологи знайшли можливе поховання князя Чарторийського

Українські археологи знайшли можливе поховання князя Чарторийського

Укрінформ
У Благовіщенському костелі селища Клевань на Рівненщині, де тривають розкопки, археологи виявили княжі останки.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

«Як розповів археолог Олексій Войтюк, костел побудований у 1590 році Юрієм Чарторийським. Там знаходиться княжа усипальниця. До цього науковці не досліджували крипт у костелі. А зараз натрапили на останки, які можуть належати князю Юрію. Передбачається, що проводити аналіз знахідок будуть антропологи з Києва, і вони нададуть висновки щодо віку, статі, а за можливістю, і генетичний аналіз. Також співпрацюватимемо і з реставраторами тканин, які допоможуть датувати поховання, - зазначив археолог.

Читайте також: Литовський замок самогубців "вийшов" з-під землі

Окрім цього, повідомляється, що учасники експедиції мають намір впорядкувати крипти у костелі. Адже за традицією, фундаторів ховали саме в центральних криптах. Зараз дослідники хочуть визначити, до якого типу належав Благовіщенський костел. Якщо там була лише княжа усипальниця, то мають бути списки, хто саме похоронений у будівлі. Не виключено, що вони можуть зберігатися і в Польщі.

Останки, які виявили археологи, будуть перепоховані за католицькою традицією.

Чарторийські - княжий рід литовсько-руського походження, який 1433 року одержав титул князів Священної Римської Імперії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-