Покинуті села й блакитна глина: на Полтавщині з’явився туристичний кластер

Покинуті села й блакитна глина: на Полтавщині з’явився туристичний кластер

Укрінформ
Чотири об'єднані територіальні громади Кременчуцького району Полтавщини сформували перший в Україні туристичний центр, який розвиватиме зелений туризм в регіоні.

Про це розповіли представники сільських рад під час презентації в Полтавському краєзнавчому музеї, повідомляє Gazeta.ua.

«На території наших громад є привабливі для туристів місця, але вони зовсім не облаштовані й немає розвинутої інфраструктури. Створили комунальну установу «Кластер зеленого туризму територіальних громад Кременчуцького району». Стали засновниками Недогарківська, Омельницька, Піщанська і Пришибська громади», - розповіла голова Недогарківської територіальної громади Віра Пащенко.

За її словами, в районі діє центр для кінного туризму, на горі Пивиха розпочали облаштовувати дві садиби і будувати майданчики для відпочинку. «Маємо використати потужний потенціал цієї локації, адже це чудове місце для риболовлі, відпочинку на воді, має джерела лікувальної блакитної глини», - зауважила Пащенко.

Читайте також: Президент ініціює створення програми екологічного туризму

Додатково планується проводити екскурсії до місць відселених сіл, які змушені були переїхати під час будівництва Кременчуцького водосховища. Наразі розробляються туристичні маршрути і прораховується економічна доцільність відкриття об'єктів. Планується залучати гроші громад, місцевих підприємців, гранти від іноземних фондів і інвесторів.

Науковий супровід процесу створення та розвитку комунальної установи здійснюватимуть викладачі та фахівці профільних факультетів та кафедр Полтавського університету економіки та торгівлі. Вони прораховують бізнес-плани для об'єктів зеленого туризму і допоможуть внести нові маршрути до всеукраїнської бази місць для відпочинку і дозвілля.

На фото: ландшафтний пам'ятник місцевого значення – гора Пивиха

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-