Харківський KazanFireFest запрошує на рекордну яєчню і шоу кулінарів

Харківський KazanFireFest запрошує на рекордну яєчню і шоу кулінарів

Укрінформ
Смачним, як обіцяно, стане намічений на майбутні вихідні Міжнародний фестиваль автентичної кухні KazanFireFest-2017, який збере гурманів в спортивно-оздоровчому комплексі ARKADA, що на території Олексіївського лугопарку в Шевченківському районі Харкова.

Про це журналістам розповів один з організаторів заходу, директор "Слобожанської гільдії кулінарів" Ганна Гасанова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У комплексі ARKADA за ініціативою нашої гільдії і Харківського торговельно-економічного коледжу розгорнуть польову кухню, де кухарі-любителі і професіонали боротимуться за звання кращого кулінара і цінні призи від спонсорів, включаючи Гран-прі для переможця в трьох номінаціях", - зазначила Гасанова.

За її словами, бажаючих так багато, що заявки на участь в заході не встигають реєструвати: "Очікується, що на змагання прийдуть близько сотні кухарів".

"Кожен буде забезпечений робочим місцем: столом, мийкою, мангалом з дровами і розеткою, щоб можна було принести з собою кухонну техніку", - додала Гасанова.

Читайте також: Українець розповів, як відкрив популярну піцерію в Італії

Учасники, стало відомо, змагатимуться в двох основних напрямах: "Арт-клас" - це заздалегідь приготовані вироби з тесту, цукрові квіти, фрукти і овочі в техніці карвинг - та Live cooking, де готувати доведеться з власних продуктів на очах глядачів. З полум’я на суд жюрі будуть подані закуски і страви з м'яса. Тим, хто збирається працювати у складі команди, доведеться відразу приготувати обидва варіанти блюд. Є і хитра номінація: "Чорний ящик", де учасникам видадуть невідомі продукти.

На фестивалі, говорять організатори, змагатимуться і бармени - майстри алкогольних і безалкогольних коктейлів.

Щодо суддів, то це місцеві і іноземні метри кулінарії, у тому числі, один з найуспішніших кухарів у світі Томас Гуглер, який готував страви для королів Таїланду і Швеції, князя Монако Альбера II, Мадонни, Елтона Джона і Лайзи Мінеллі.

"Глядачі, які прийдуть вболівати за учасників, не залишаться ображеними. Ми купили величезну сковороду, на якій смажитимемо яєчню, курку і індичку від спонсорів і потім безкоштовно годуватимемо усіх присутніх. Запивати їжу будемо теплим узваром і гарячим чаєм з імбирем", - розповіла Гасанова.

Рекордна козацька яєчня, пояснює генеральний директор асоціації "Харьківптахопром" Вадим Шиян, то вона буде приготована на спеціально замовленій сковороді діаметром 2,5 м з продукції підприємств - членів асоціації і приурочена до всесвітнього Дня яйця, який відмічають з 1996 року в другу п'ятницю жовтня за ініціативою делегатів конференції "Міжнародна яєчна комісія", що відбулася у Відні.

За словами Шияна, щороку до цього свята велетенську яєчню пробують приготувати в різних країнах: "В 2010 році турки за 2,5 години приготували шеститонний омлет з 110 тисяч яєць. Найбільшу яєчню в Україні тоді ж приготували студенти у Львові - з 1500 яєць".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-