Дім Франка відсвяткує 115-річчя етнодефіле

Дім Франка відсвяткує 115-річчя етнодефіле

Укрінформ
У п’ятницю, 13 жовтня, в Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка влаштують "Свято франкового дому" з концертною програмою та показом сучасних вишиванок.

У такий спосіб у закладі відсвяткують 115-річчя дому поета та 77-му річницю відкриття музею, повідомляє його адміністрація на сторінці в Facebook.

"Жовтень – дуже важливий для нас: саме цього місяця збіглися дві визначні події: 1902 року Іван Франко з сім’єю вселився у власний будинок на вул. Понінського, 4 (теперішня – вул. Івана Франка, 152) та 10 жовтня 1940-го відбулося відкриття Музею Івана Франка. Отож хочемо ці дві дати гідно відсвяткувати і запрошуємо розділити радість разом з нами. Пропонуємо послухати гарну концертну програму та подивитися етнодефіле – демонстрацію ексклюзивних сучасних українських вишиванок від майстрині Галини Олещук", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Сумщині з'явився унікальний музей горюнів

У концертній програмі свята – виступ гурту "Один в каное", дуету "Бонді", солістки Львівської філармонїі Ольги Фенюк, акордеоніста Миколи Габрука, тріо бандуристок "Львів’янка" та Христини Рикмас. Початок о 16:00.

Також з нагоди свята будинок Франка долучиться до програми "Музей без бар’єрів" – тут буде встановлено пандус, який зробить заклад доступнішим для людей з обмеженими можливостями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-