Софія Київська покаже ятагани, пірначі й гармату

Софія Київська покаже ятагани, пірначі й гармату

Укрінформ
У галереї "Хлібня" на території Національного заповідника "Софія Київська" в суботу, 14 жовтня, відкриється виставка "Козацька Покрова".

В експозиції буде представлено понад 40 зразків старовинної козацької зброї та раритетів, йдеться на офіційній сторінці заходу в Facebook.

Зокрема, відвідувачам покажуть шаблі, ятагани, ножі, кинджали, наконечники списів, шестопери, пірначі і навіть гармату кінця ХVI століття. Крім предметів амуніції, презентують персні-печатки козацької старшини, мазепинські дзвони й навіть реконструйований герб Петра Могили. Найдавніші артефакти – ровесники заснування Запорізької Січі.

Читайте також: Рівне збирає лірників і кобзарів з усієї Європи

Зазначається, що виставка "Козацька Покрова" – міжмузейний проект, реалізований спільно з Feldman Family Museum. Його присвячено всім українським воїнам, які в різний час робили спільну справу.

"Експонати з фондів заповідника та колекції громадського діяча, мецената і колекціонера Олександра Фельдмана справді важко переоцінити – це безцінні реліквії козацької доби та зброя, яку віками тримали в руках українські воїни, здобуваючи нашу свободу", - переконані організатори.

Триватиме виставка до 15 січня. У рамках проекту проводитимуться різноманітні заходи: лекції, майстер-класи, кінопокази, дискусії, а також тематичні екскурсії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-