Чернівці святкують своє 609-річчя

Чернівці святкують своє 609-річчя

Укрінформ
Святкування дня міста розпочалося з покладання квітів до могил почесних громадян, бургомістрів та учасників АТО на Центральному кладовищі. 

На урочистому відкритті на Центральній площі відтворили сцени першої писемної згадки про Чернівці, яке відзначає своє 609-річчя. Продовжилось святкування з виставками, ярмарками та виступами співочих і танцювальних гуртів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Родзинкою» свята, що традиційно святкується в першу суботу жовтня, стала страва, якою безкоштовно пригощали містян. На площі Пресвятої Марії чернівчани смакували величезною яєчнею з 500 яєць. Над стравою трудилися 15 кухарів. Яєчню смажили на двох великих металевих пательнях діаметром два метри. До неї додали різні наповнювачі – бекон, томати, сосиски, перець.

Тут же місцеві ковалі дивували всіх своїми втіленими в життя творами. Вони представили породистого коня з гривою. На нього можна вилізти та сфотографуватись. Крім цього, ковалі показали справжнє імператорське крісло, біля якого теж можна зробити фото.

З нагоди Дня міста вулицею І. Франка, Центральною площею, вулицею Головною, Соборною та Театральною площами проїхалися ретро-автомобілі. А біля Ратуші виступив військовий оркестр. Музиканти грали, співали та жартували для чернівчан.

Читайте також: У Молдові стартувало Національне свято вина

На Центральній площі міста відбулося театралізоване шоу за участю чернівецького клубу військово-історичної реконструкції  «Берсерк».

Дітлахи представили на площі Філармонії свої казкові Чернівці. Найкращі юні художники отримали цікаві подарунки.

На мистецькому узвозі працює містечко майстрів. 

Святкування триватимуть протягом двох днів. Тож святкова програма продовжиться і завтра, зокрема, святом меду, книжковим ярмарком, виступами оркестрів тощо. А закінчиться вогняним шоу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-