У Молдові стартувало Національне свято вина

У Молдові стартувало Національне свято вина

Укрінформ
Церемонія відкриття Національного свята - Дня вина - пройшла на площі Великих Національних зборів в центрі молдавської столиці.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Цьогорічне свято вина в Молдові є прекрасною платформою для діалогу виробників виноробної продукції з вітчизняними та міжнародними інвесторами, а також можливістю просування іміджу нашої національної продукції за межами Молдови. Наші вина високо цінять як на Заході, так і на Сході, а наші вина по праву називають легендами землі молдавської», - зазначив у своєму вітальному посланні до молдавських виноробів прем'єр-міністр Павло Філіп.

Глава Національного Агентства виноробства і виноградарства Молдови Георге Арпентін, в свою чергу, адресував слова подяки всім, хто сприяє сьогодні розвитку галузі і просування виноробної продукції Молдови на міжнародні ринки.

Читайте також: Вінниця усміхалася і веселилась: у місті - фестиваль SmileFest

Характерною особливістю цьогорічного свята стало те, що гостям Молдови, які прибувають в Кишинівський міжнародний аеропорт, підносять як подарунок пляшку вина.

Національне свято вина, в якому беруть участь сотні виноробних підприємств Молдови, а також виробники домашнього вина, триватиме два дні - в суботу і неділю.

В рамках свята буде визначено і переможця конкурсу кращого вина 2017 року, який як нагороду отримає приз - «Золоту бочку».

Національний день вина було засновано в Молдові у 2001 році за ініціативи тодішнього президента Молдови Володимира Вороніна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-