У Туреччині знайшли ймовірну могилу Санта-Клауса

У Туреччині знайшли ймовірну могилу Санта-Клауса

Укрінформ
Турецькі археологи заявили про те, що їм вдалося виявити справжнє місце поховання Миколая Чудотворця, який є прообразом Санта-Клауса.

Як пише видання Hurriyet Daily News, учені за допомогою комп'ютерного томографа й георадара знайшли добре збережений древній храм під церквою Святого Миколая в турецькому місті Демре (провінція Анталья). Крім того, було виявлено спеціальну ділянку, в якій, як передбачається, і розташована могила святого.

Читайте також: Археологи знайшли одну з найдавніших осель поблизу Дніпра

"Храм в основі церкви перебуває в гарному стані. Ми вважаємо, що він поки не пошкоджений. Але дістатися туди важко, тому що вхід закрито камінням з візерунками. Його треба очистити один за одним, а потім витягнути", - сказав директор управління археології та пам'яток Антальї Джеміль Карабайрам.

На думку дослідників, святого Миколая було поховано в церкві в Демре 343 року, а в XI столітті його останки торговці незаконно перевезли в італійське місто Барі. Проте, турецькі археологи впевнені, що тіло Миколая Чудотворця залишилося в Демре, а викрадені кістки належали іншому священикові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-