Дні Хорватії у Львові: гості привезли мистецькі події й смаколики

Дні Хорватії у Львові: гості привезли мистецькі події й смаколики

Укрінформ
У Львові розпочалися Дні Хорватії. Близько 50 представників цієї країни привезли у старовинне місто часточку своєї культури, історії, традицій, кухні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уже четвертий рік поспіль Львів занурюється у культуру, історію, традиції, мистецтво невеликої балканської країни. Цього разу їх привезли етногурт «Branimir» з Бенковця та «Tovareca muzika» з містечка Салі», - розповіла директор департаменту розвитку міськради Наталія Бунда.

У програмі фестивалю - фотовиставка з надзвичайно мальовничого острова Дугі Оток, свої живописні роботи представить хорватська художниця Надя Зоре.

Всіх охочих скуштувати традиційну хорватську їжу запрошують до Музею ідей, де впродовж двох днів кухарі з цієї країни готуватимуть національні смаколики.

Читайте також: До Кам'янця з'їдуться реконструктори на Schola militaria

Крім культурних подій, в рамках фестивалю відбудуться «Бізнес форум», на якому хорватські підприємці поділяться своїм досвідом з розвитку малого та середнього бізнесу, та товариський матч між командами ЛНУ ім. І. Франка та гурту «Tovareca muzika».

Почесним гостем фестивалю став Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Хорватії в Україні Томіслав Відошевіч.

Під час зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим дипломат зазначив, що його країна та її столиця зацікавлена у налагодженні якнайтіснішої співпраці з галицьким центром. Міста дуже схожі, мали подібні проблеми і можуть ділитися досвідом їх вирішення. Йшлося також про можливості співпраці у сфері культури та туризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-