Великі Сорочинці влаштують дискотеку під кобзу

Великі Сорочинці влаштують дискотеку під кобзу

Укрінформ
У суботу, 23 вересня, в с. Великі Сорочинці, що на Полтавщині, розпочнеться Всеукраїнський фестиваль «Країна кобзарів», який представить кобзу як сучасний музичний інструмент

Про це повідомляється на офіційній сторінці заходу в Facebook.

«Ми вирішили започаткувати не просто черговий музичний фестиваль, яких існує вже багато. Ми прагнемо розповісти широкій громадськості про історію кобзарства як про частину всієї історії українського народу, показати кобзарство не тільки як давню народну традицію, але й довести на конкретних прикладах, що кобзарство має великий вплив на сучасне музичне мистецтво та виступає його частиною. Ми прагнемо зробити кобзарство модним та цікавим для молоді й широкого загалу", - зазначила Голова Українського фонду розвитку спільнот Ірина Сінчалова.

Перший день фесту буде присвячено історії кобзарства та виступам відомих виконавців. Закінчиться він великою нічною дискотекою просто неба. Як обіцяють організатори, на фестивалі буде остаточно доведено, що під кобзу можна танцювати не тільки народні танці. У другий день відбудеться конкурс молодих виконавців.

Читайте також: Покровськ прийме прем’єрний етнофестиваль "Східний оберіг"

Паралельно з просвітницькою і музичною програмами гості заходу зможуть взяти участь у різноманітних майстер-класах, зокрема ознайомитися з процесом виготовлення кобзи та інших музичних інструментів, скоштувати страви традиційної української кухні. Крім того на гостей чекають різні конкурси, живе доторкання до чарівного боку творчості Гоголя - у незвичному для більшості форматі.

Місце проведення обрано не випадково. Адже у Великих Сорочинцях народився й усе життя прожив відомий кобзар Михайло Кравченко. Надалі ж планується проводити фестиваль в інших місцях України, пов`язаних із кобзарством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-