Борщ за півсотнею рецептів приготують на Вінниччині

Борщ за півсотнею рецептів приготують на Вінниччині

Укрінформ
У четвер, 21 вересня, в с. Правилівка, що у Вінницькій області, відбудеться Х Всеукраїнський фестиваль борщу. Гостей запрошують приїздити зі своєю ложкою.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила голова оргкомітету фестивалю журналістка Ганна Секрет.

«Це ми вже будемо проводити десятий такий фестиваль. До нас везуть 43 «авторські» борщі, які готуватимуть за оригінальними рецептами газдині з 7 регіонів України. Пригощатимемо усіх, дамо ще й пампушок. Головне – приїжджайте зі своїми ложками», – повідомила Секрет.

За її словами, ювілейний Х Всеукраїнський фестиваль борщу триватиме на батьківському обійсті в селі Правилівка Оратівського району, яке за час проведення фесту перетворилося на культурно-мистецький простір «Театр на городі Ганни Секрет».

Читайте також: В Ужгороді готуються до гастрономічного екофесту

Учасники фестивалю – кухарсько-мистецькі команди з Вінницької, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей. Готуватимуть національну страву і зовсім юні дівчатка, і 96-річна бабуся.

Окрім того, на свято з’їдуться фольклорні колективи, поети, письменники й артисти.

Упродовж десятиліття існування фестивалю до вінницького села загалом привезли близько 500 борщів, які готуються за особливими рецептами. Причому кожен має свій секрет – квашена капуста, буряки чи яблука, гриби, чорнослив або зерна граната і навіть мед.

Фото: vn.20minut.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-