Покровськ прийме прем’єрний етнофестиваль

Покровськ прийме прем’єрний етнофестиваль "Східний оберіг"

Укрінформ
У місті Покровськ, що на Донеччині, протягом 22-23 вересня вперше в Україні триватиме етнофестиваль "Східний оберіг", вхід на заходи для всіх охочих буде вільним.

Про це Укрінформу повідомили організатори фестивалю.

"Мета фесту – популяризація традиційної української культури та її спадщини для мешканців Донецької області і всієї України й інформування про світову культуру та зацікавлення українців Донецького регіону різноманітними видами українського народного мистецтва. Захід відбудеться в межах проекту "ДНК Покровська: в мені історія країни" за підтримки Покровської міської ради Донецької області та уряду Нідерландів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Гуцули покажуть своє весілля й автентичний одяг в Івано-Франківську

За словами організаторів, у програмі фестивалю – майстер-класи з традиційного українського співу, танцю, писанкарства, гончарства, солоного тіста, ковальства;  кінопокази акції "Відновимо Мир" на підтримку єдиного покровського кінотеатру "Мир", що постраждав від пожежі у серпні цього року; покази колекцій традиційного українського одягу; виставки Людмили Огнєвої "Молюсь за тебе, Україно!" та Олі Гайдамаки "Душа України";  платформа «Вільний університет», фуд-корти з українськими традиційними стравами.

Крім того, відбудуться читання книжки Тані Стус і Надії Кушнір (Надьожної) "Де Ойра?", літературна сцена за участю Катерини Калитко, Галини Ткачук, Олени Рудої, Олександра Ірванця, Ії Ківи, Марії Козаренко, угрупування «Networчі» та інших. Завершиться фестиваль святковим концертом  від гуртів "The Doox" та "Шпилясті кобзарі".

Читайте також: На Тернопільщині відтворять події 350-річної давності

Також 22 вересня буде проведено презентацію нового американського часопису про українську культуру "The Ukrainian: Life and Culture" у форматі скайп-конференції із головною редакторкою Інною Головахою (Вашингтон, США) та відеоінтерв`ю із генеральним директором Національного музею Тараса Шевченка Дмитром Стусом (Київ, Україна). Музичну частину презентації забезпечить етногурт The Doox зі своїм новим треком "Барвінок".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-