Археологи виявили цінну знахідку у Високому замку

Археологи виявили цінну знахідку у Високому замку

Фото
Укрінформ
Фахівці науково-дослідного центру "Рятівна археологічна служба" Інституту археології НАН України під час досліджень території парку "Високий замок" у Львові знайшли фрагмент мурів XIV ст.

Як заявив археолог Остап Лазурко, цю територію досліджували неодноразово, але жодного разу не вдавалося виявити таку знахідку, повідомляє Гал-інфо.

"Вперше під час археологічних досліджень ми виявили фрагмент мурів Високого замку. За розмірами цегли мур орієнтовно датується XIV ст. Це, ймовірно, фрагмент мурів так званої захаби - в'їзду на Високий замок. Фрагмент не є автентичним, адже це впалий шматок стіни", - сказав Лазурко.

Зазначається, що на початку вересня "Рятівна археологічна служба" розпочала дослідження в парку "Високий замок". На замовлення ЛКП "Зелений Львів" археологи мають провести шурфування кількох ділянок, які планують відвести під будівництво станцій та проміжних опор під майбутню канатну дорогу. Самі ж руїни Високого замку реставрують та законсервують. На це передбачено понад 5 млн грн.

Фото: galinfo.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-