Біля Сіднея знайшли

Біля Сіднея знайшли "місто" восьминогів

Укрінформ
Вчені встановили, що восьминоги, які живуть у субтропічних водах Нової Зеландії та Австралії, не є одинаками, як вважалося раніше. Морські біологи нещодавно виявили, що сіднейські восьминоги (octopus tetricus) проводять час у невеликому місті, названому "Octlantis".

Про це повідомляє "Популярная механика".

"Міжнародна дослідницька група, очолювана Девідом Шилом (David Scheel) з Університету Аляска Пасифік (Alaska Pacific University), виявила Octlantis на сході Австралії в затоці Джервіс-Бей. У цьому "місті" вчені спостерігали 15 одиночних восьминогів, які живуть спільно. Ці особи, як відзначають автори роботи, часто взаємодіяли, сигналізували один одному, парувалися, захищали один одного тощо", - наголошується в публікації.

Octlantis — це не перше виявлене "місто" головоногих. У 2009 році вчені знайшли Octopolis — місце, що знаходиться недалеко від Джервіс-Бей, де сіднейські восьминоги жили спільно.

Читайте також: Пасажирам поїздів у Євротунелі покажуть підводний світ

Як припускає Стефані Чанселлор (Stephanie Chacellor), співавтор дослідження, сіднейські восьминоги є "домобудівельниками", збираються в місцях оголення морського дна. Вони також збирають до купи черепашок, що залишилися від поїдання ними істот. Чанселлор зазначає, що ці купи потім використовуються восьминогами для побудови лігва.

Дослідження було опубліковане в журналі Marine and Freshwater Behavior and Physiology.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-