Як ефектно закатати літо в банки, знають у Запоріжжі

Як ефектно закатати літо в банки, знають у Запоріжжі

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі проводиться всеукраїнський фестиваль домашньої консервації «Нас не подолати», аналогів якого немає в Україні та світі.

Про це повідомляється на офіційному сайті заходу.

«Ми показуємо консервування як частину народної культури України і Запоріжжя, справжнє мистецтво, яке об’єднує покоління і громади. Ми створюємо унікальні майданчики для просвіти, розваг та спілкування, популяризації народних традицій», - йдеться в публікації.

За інформацією Радіо Свобода, заявки на участь у цьогорічному благодійному заході подали близько 40 громадських організацій із Запоріжжя, Києва, Полтавщини, Харкова.

В межах фестивалю організовано різноманітні кулінарні майстер-класи, дегустації, конкурси тощо. Зокрема, гостям свята пропонують взяти участь у шинкуванні капусти, яку планують передати до військових частин, що беруть участь у бойових діях на Донбасі.

Усі охочі також можуть передати свої домашні заготівлі для благодійних цілей.

«Торік ми зібрали близько 2 тонн консервації і поставили рекорд України. Цього року ми не ставимо перед собою такої мети, бо нас вже просто люди знають, знають, що можна принести сюди свої домашні заготівлі й зробити гарну справу. Ми передаємо вже не тільки воїнам АТО, але вони найбільші наші отримувачі допомоги. Ми передаємо вже інтернатам, дітям, переселенцям у тому числі – всім, хто цього потребує», – розповів один із організаторів фестивалю Віктор Бабенко.

Фестиваль домашньої консервації «Нас не подолати» відбувається в Запоріжжі третій рік поспіль. Триватиме він до неділі, 17 вересня.

Фото: Дмитро Смольєнко/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-