У Мюнхені стартував Окtoberfest

У Мюнхені стартував Окtoberfest

Укрінформ
Традиційний фестиваль пива - Окtoberfest - відкрився у суботу, 16 вересня, у Мюнхені.

 Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

 Рівно опівдні (о 13.00 за київським часом) у суботу бургомістр Мюнхена Дітер Райтер урочисто відкрив першу бочку із пивом і дав старт фестивалю вигуком "Ozapft".

Незважаючи на похмуру та місцями дощову і вітряну погоду, охочі посвяткувати вже зранку кинулися за пивом, яке почали продавати о 9 ранку. Деякі очікували біля входів зі світанку. Літр напою коштує тут до 10,95 євро, це на 25 центів більше, ніж ще рік тому. На 50 центів подорожчали безалкогольні напої. Дорожча і закуска: порція традиційної рульки обійдеться у 19 євро, порція мюнхенських сосисок - 6,80.

Як і минулого року, фестиваль проходить за підвищених заходів безпеки з огляду на теракти у європейських містах. Місце проведення фестивалю обнесене бетонними огорожами, відвідувачів на вході перевіряють поліцейські. Їх 650 осіб, на 200 більше, ніж минулого року. З великогабаритними сумками і рюкзаками до павільйону не пускають зовсім. Ще 600 поліцейських, деякі із нагрудними камерами, стежать за порядком по всій площі. Скрізь встановлені камери відеоспостереження (які стануть у нагоді також і під час розслідування неминучих випадків крадіжок). Мюнхенський фестиваль вже переживав терористичну атаку: 26 вересня 1980 року, коли загинули 13 осіб і 211 були поранені.

Шанувальники пінного напою мають нагоду побувати на фестивалі до 3 жовтня, до Дня німецької єдності. Всього організатори розраховують на шість мільйонів гостей. В одні лише ці вихідні їх очікується до 500 тисяч.

Читайте також: Найспокусливіші фестивалі вересня: деруни, крафтове пиво та океан кави

Найбільший фестиваль пива у світі проводиться з 1810 року. Нинішній фестиваль - 184 за рахунком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-