Історичний музей у Дніпрі дасть «приміряти» експонати

Історичний музей у Дніпрі дасть «приміряти» експонати

Укрінформ
У неділю, 17 вересня, в Дніпрі відбудеться грандіозний етно-культурний фестиваль «Музей: Етно Fest».

Це традиційне музейне етнографічне свято, що 28 років організовувалося під назвою «Чисті джерела», цьогоріч значно модернізувалося, повідомляється на сайті Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І. Яворницького.

«Цьогорічне свято – особливе. Паралельно з ребрендингом музей розширяє та вдосконалює свято. Вперше на святі з’являється нова локація – експозиція музею. В чотирьох залах будуть діяти ексклюзивні майданчики для фотосесії, де кожен бажаючий зможе приміряти національний костюм, сфотографуватися з унікальними експонатами з етнографічної колекції музею та послухати цікаві розповіді наукових співробітників», - йдеться в публікації.

Читайте також: У Луцьку пригощатимуть 150 літрами борщу

Зазначається, що на площі біля музею розгорнеться справжнє народне дійство. У святі братимуть участь понад 100 народних майстрів з Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Полтавської та інших областей України. Діятимуть майстер-класи з гончарства, плетіння, петриківського розпису, різьблення, вишивання тощо.

Насичена концертна програма триватиме з 11.00 до 16.00. У «Музей: Етно Fest» візьмуть участь дитячі та дорослі співочі, танцювальні й циркові колективи, школа традиційного козацького бойового мистецтва.

Читайте також: Чернігівщина дивуватиме на фестивалі ніжинського огірка

Уперше до свята долучаться молодіжні колективи: клуб Djembe Roots виступить з імпровізацією sunset джем, гурт Nera зіграє гостям в стилі інді та фоль-року. Крім цього, в межах фестивалю буде продемонстровано етноколекцію одягу, виступлять реконструктори з рольового фехтування.

Як запевняють організатори, «Музей: Етно Fest» унікальним чином поєднав у собі найяскравіші аспекти української культури: музейний історичний характер та святкову невимушену атмосферу в іграх, конкурсах, талант народних майстрів та неповторність сучасного українського мистецтва, красу української музики, танців та особливості бойових мистецтв.

Вхід на фестиваль вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-