Сміттєзвалище у Пирогові хочуть перетворити на гірськолижний курорт

Сміттєзвалище у Пирогові хочуть перетворити на гірськолижний курорт

Укрінформ
На місці колишнього сміттєзвалища у Голосіївському районі столиці планують побудувати гірськолижний комплекс "Пирогово". 

Як повідомили в Департаменті економіки та інвестицій КМДА, з цією метою розпочато підготовчі роботи для проведення інвестиційного конкурсу.

На земельній ділянці, що орієнтовно має площу 100 га, планують, зокрема, облаштувати відкритий майданчик, який узимку використовуватиметься як зона викоту лижників і сноубордистів, а також для проведення масових спортивно-культурних заходів, а влітку – для розміщення рамп для роллерів і скейтбордерів, батутів, збірно-розбірних атракціонів.

Крім того, проектом передбачено створення спортивного центру із басейном і залами для занять спортом, технічної водойми площею понад 33 тис. кв. м із устаткуванням для тренувань із вейкбордінгу, готельно-ресторанного комплексу з приміщеннями для проведення семінарів і конференцій, автомобільної стоянки, мотузкового парку, інформаційних хабів, ресторану та допоміжних приміщень для спортсменів, кінно-спортивного закладу, спортивних майданчиків для гри в міні-футбол.

Читайте також: Закарпаття планує витратити 3 млн грн на туристичні маршрути

Орієнтовний об’єм інвестицій у проект "Будівництво гірськолижного комплексу з об’єктами розважально-рекреаційного призначення для активного всесезонного відпочинку "Пирогово" в Голосіївському районі" становить 12,3 млн євро.

Зараз вивчається можливість такого будівництва на колишньому полігоні твердих побутових відходів №1 у місцевості Пирогово, неподалік від Національного музею народної архітектури та побуту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-