Лицарі та козаки покажуть видовищність баталій на

Лицарі та козаки покажуть видовищність баталій на "Самар-Дніпро-Фесті"

Укрінформ
У Дніпрі на березі річки Самара, де колись стояло середньовічне місто Стара Самарь, 9-10 вересня відбудеться український фестиваль для сім'ї та молоді "Самар-Дніпро-Фест".

Про це повідомляє організатор фестивалю – КП "Етнографічні парки Дніпра" Дніпровської міськради.

"У програмі фестивалю - понад 12 локацій. Його родзинкою стануть дві масштабні реконструкції: середньовічні лицарі 16-го століття і козаки 18-го століття продемонструють всю міць і видовищність баталій тих часів. Любителів музики порадують кращі музичні колективи, а хедлайнер фестивалю відкриє всю історичну енергетику півострова", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Весілля по-закарпатськи: блокпости "НКВДистів" і боротьба за "Камінь любові"

Крім того, гості фестивалю побачать показ і виставку одягу українського національного строю ХІХ - початку ХХ століть. Буде і традиційний конкурс вишиванок, головний приз якого - вишиванка ручної роботи.

На літературній сцені виступлять брати Дмитро та Віталій Капранови, Роман Коляда, Артем Полежака, Макс Паленко та кращі дніпровські літератори.

Також учасники фестивалю матимуть унікальну можливість пройти по річці Самарі під вітрилом на справжній козацькій чайці, яку більше 25 років створювали за описами і малюнками минулого. Передбачена й подорож річкою на каяках.

Читайте також: Дніпряни влаштують бразильський карнавал

Організатори продумали розваги й для дітей - працюватимуть локації з майстер-класами та наукові пікніки.

Відбудуться й майстер-класи для дітей і дорослих з народних ремесел, кулінарного мистецтва, екскурсії на археологічні розкопки міста-фортеці Стара Самарь.

Страви традиційної кухні пропонуватимуть учасники фуд-корту, для вегетаріанців там теж знайдеться місце.

Вхід безкоштовний. Заплановано транспорт з центру міста в районі Цирку як на фестиваль, так і з нього. Вартість проїзду в один бік – 15 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-