У тернопільській церкві виявлено таємниче підземелля

У тернопільській церкві виявлено таємниче підземелля

Укрінформ
У Тернополі в пам'ятці архітектури національного значення – Церкві Воздвиження Чесного Хреста, яку також називають Надставною, – фахівці знайшли підземну камеру.

Знахідку було виявлено під час георадарних досліджень, повідомив голова ГО City Project Андрій Кір на своїй сторінці в Facebook.

"Вирішили просканувати підлогу в Надставній церкві. По центрі храму на глибині 2-2,5м виявили підземне приміщення/камеру. Чітко проглядається склепіння. Наразі важко стверджувати, що це конкретно і яке його призначення. Версій декілька: від крипти до підземної камери, що з'єднувалася з підземним ходом", - написав Кір.

Читайте також: Від Трипілля до Тернопілля. Мандрівка до міста, якого нема на карті

Зараз фахівці шукають шляхи, як потрапити в це підземелля. Крім того, вони зазначають, що раніше стверджувалося, нібито під храмом підземель не залишилося чи не було взагалі.

"А що, як це сховок нашої легендарної тернопільської Біблії, інкрустованої коштовним камінням? Чи, можливо, це саме той шлях, яким невідомі патріоти за радянських часів вночі проникали в церкву та піднімали український прапор?", - припустив активіст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-