Масштабну гру світла влаштують в Одесі

Масштабну гру світла влаштують в Одесі

Укрінформ
На південному курорті протягом 1-3 вересня триватиме ІІ Міжнародний фестиваль світла Odessa Light Fest.

Головні заходи відбудуться на Приморському бульварі, Думській і Театральній площах, а також у Стамбульському парку, повідомляється на офіційному сайті фестивалю.

"Odessa Light Fest – надзвичайне за своєю красою світлове інтерактивне шоу й один із найбільш видовищних заходів. Новітні технології 2D- і 3D-графіки, лазерні і 3D mapping-шоу, світлові інсталяції – медіа-артисти перетворять реальність на казку, адже саме це тема цьогорічного фестивалю", – зазначають організатори.

Цього року у фестивалі візьмуть участь медіа-артисти з 11 країн, які представлять 20 різних відеопроекційних шоу і постановок.

Читайте також: В Одесі навчатимуть кавуновому карвінгу

Захід відкриється 1 вересня о 21.00 на Думській площі світломузичним мультимедійним шоу "Чотири сторони світу", яке об'єднає лазерне, світлове шоу і мистецтво 3D-проекції.

Під акомпанемент Одеського естрадно-симфонічного оркестру з казковими класичними композиціями Петра Чайковського і сучасними творами композитора Джона Вільямса (автора музики до фільмів "Гаррі Поттер", "Зоряні війни", "Індіана Джонс" і багатьох інших) артисти представлять всі напрямки світлових технологій, які об'єднує в собі фестиваль. На завершення відбудеться унікальне 3D-шоу під виступ симфонічного оркестру.

У межах фестивалю буде проведено другий міжнародний конкурс відеомепінгу й віджеїнгу. Він розгорнеться 2 і 3 вересня на фасаді міськради і познайомить з роботами професіоналів у галузі 2D і 3D.

Ще один майданчик Odessa Light Fest - Музей морського флоту - продемонструє взаємодію пісочних шоу й архітектури будов. Пісочні аніматори представлять свої шоу-програми на фасаді будівель, а медіа-артисти доповнять їх відеоісторії спецефектами. Роботи транслюватимуться циклічно, протягом усіх трьох днів фестивалю світла.

Читайте також: На південному курорті покажуть екстремально насичену "Одесу в квадраті"

У суботу, 2 вересня, в Зеленому театрі Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM продемонструє гостям добірку сучасної експериментальної анімації та відеоарту. Це короткометражні мультфільми з 7 країн.

А в неділю, 3 вересня, відбудеться лазерне шоу Міжнародного фестивалю "Отроків" від лазерних художників із різних країн світу.

Також цьогоріч Odessa Light Fest представить світлові й проекційні інсталяції на Театральній площі та в Стамбульському парку, які занурять гостей у чарівний світ казки.

Фестиваль вільний для відвідування. Він відбуватиметься щодня з 21.00 до 23.00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-