Закарпаття запрошує потрембітити на

Закарпаття запрошує потрембітити на "Гуцульській бриндзі"

Укрінформ
У неділю, 3 вересня, в м. Рахів, що на Закарпатті, відбудеться XVII гастрономічний фестиваль-ярмарок "Гуцульська бриндзя-2017".

Про це повідомляє Рахівська райдержадміністрація.

"Туристи та гості найбільшого гастрономічного фестивалю Закарпаття матимуть змогу купити традиційний сир-бриндзю, що споконвіків виробляється на полонинах, сувеніри, вироби, що зроблені із шерсті баранів, а також посмакувати бануш, голубці, бограч та ще багато інших гуцульських смаколиків, які готуватимуть у колибах громад населених пунктів Рахівщини просто неба", - йдеться в повідомленні.

Крім того, буде змога покататися на конях, приміряти гуцульське вбрання, опришківський топірець та пістолі, потанцювати під запальну музику й потрембітити.

У програмі свята – виставка народних умільців та ярмарок тваринницької продукції вівчарства, показові виступи на конях гуцульської породи, "Корбач-шоу" (показові виступи на володіння корбачем (батогом), майстер-клас з приготування гуцульських страв, запалення полонинської ватри.

Читайте також: Мукачево частуватиме крафтовим пивом

Під час фестивалю громади сіл, селищ і міста змагатимуться в номінаціях: найкраща продукція вівчарства, краща громада Рахівщини, найкращі газда і газдиня садиби, народно-музичне мистецтво, роботи народних умільців, кращий ватаг, найсмачніші гуцульські страви.

Спеціальною гостею свята стане народна артистка України – Руслана Лижичко. Разом із нею гостей свята розважатимуть народна артистка України Алла Кудлай, квартет "Гетьман", дует "Писанка", Павло Доскоч, Василь Мельникович, "Гуцул Хуліган", гурт "Без Обмежень" та ін.

Початок фестивалю – о 10.00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-