Висока культура: в Альпах з'явився театр

Висока культура: в Альпах з'явився театр

Фото
Укрінформ
У Швейцарії посеред гір побудували театр, на відкритті якого виступив український танцівник балету Сергій Полунін.

Як пише The Telegraph, яскраво-червоний театр у формі вежі розташовано на висоті 2300 м над рівнем моря на перевалі Юльєр у самому серці Альп. Його відкрили на початку серпня організатори фестивалю Origen - масштабного швейцарського культурного заходу.

Дерев'яна конструкція вагою 410 тонн і вартістю 2 млн швейцарських франків здатна витримувати пориви вітру до 240 км/год і переживе навіть сходження лавини.

Театр сконструйовано так, що публіці завжди видно Альпи через величезні скляні вікна, які також пропускають велику кількість природного світла. Таким чином природа стає частиною перформансу, як кажуть організатори, "виступи вступають у прямий діалог з пейзажем".

У театрі, який може розмістити до 250 глядачів, планують давати спектаклі протягом усього року. Їх буде розділено за тематикою відповідно до сезону.

На відкритті Julier Tower з сольною постановкою виступив український танцівник балету Сергій Полунін.

Попри світовий розголос, організатори фестивалю мають намір демонтувати конструкцію 2020 року. На їхню думку, такий крок лише якнайкраще продемонструє "швидкоплинну художню форму" театру.

Фото: Origen

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-