Сільський туризм щорічно поповнюється на 100 садиб

Сільський туризм щорічно поповнюється на 100 садиб

Укрінформ
Близько ста нових об'єктів з'являється щороку на українському ринку "зеленого" туризму.

Як заявив глава Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв, за темпами розвитку цей вид бізнесу випереджає інші туристичні галузі, повідомляє Landlord.

«Це не тільки садиби, а й кінні клуби, міні-готелі, ресторанчики за містом, які раніше не розраховували на прибуток, а були побудовані більше для примхи господаря, для його відпочинку. Зараз ці об'єкти приводять до тями, і власники починають ставитися до них як до бізнесу», - зазначив Лієв.

За його словами, пов'язано це з тим, що багато підприємців зараз втратили свої основні доходи і починають задіювати непрофільні активи, зокрема й заміські місця для відпочинку.

Читайте також: Запорізька область презентувала 10 нових туристичних продуктів

Як зазначив Лієв, особливо помітна ця тенденція стала в останні три роки, коли в Україні почалася війна. Від того моменту щороку в країні додається в середньому по 100 садиб, принаймні тих, які виходять в інтернет і рекламують свої послуги.

Загалом, за даними Спілки сприяння розвитку сільського туризму, в Україні сьогодні налічується близько 1600 садиб, що надають цей сервіс. Більшість із них - понад 1000 - розташовано в західних областях. Але поступово нарощують кількість об'єктів "зеленого" туризму Поділля, Центральний та Південний регіони України.

За інформацією туроператорів, в Карпатах одночасно розвиваються два види "зеленого" туризму. Перший - це садиби, що пропонують проживання і заняття всілякими активностями. Другий - це тури на контактні ферми, виноробні, сироварні, де можна і брати участь у виробничому процесі, і дегустувати продукцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-