На Буковині «прокладатимуть театральну дорогу» до села

На Буковині «прокладатимуть театральну дорогу» до села

Укрінформ
У селі Подвірне Чернівецької області 18-20 серпня відбудеться перший фестиваль «Справжніх театральних патріотів».  Приурочений до Дня Незалежності України захід  має на меті популяризацію театрального мистецтва та «прокладання театральної дороги» до села.

Про це сьогодні, 17 серпня, кореспонденту Укрінформу повідомив організатор фестивалю, керівник київської театральної студії «ВІК» Микола Бабин.

«Участь у фестивалі візьмуть театрали з усієї країни. Зокрема, митці з Мукачевого, Харкова, Хмельницького, Києва, Чернівців. Протягом трьох вечорів на глядачів чекають вистава «Панночка» за М. Гоголем народного театру «ТЕМП» з Чернівців, містерія «Великий льох» Т. Шевченка драматичного театру Чернівецького центрального палацу культури, а театральна студія «ВІК» привезе виставу «Ковбойсторі», - розповів  Бабин.

Читайте також: Фортеця XVIII ст. збере рокерів і охочих одружитися

Також під час фестивалю пройдуть цікаві майстер-класи, тренінги, зустрічі з артистами. Зокрема, режисер-постановник з Мукачівського драматичного театру Євген Тищук проведе майстер-клас з біомеханіки Мейєрхольда. Режисер Народного аматорського театру «Дзеркало» з Хмельницького запрошує на акторський тренінг «Досвід». Режисер і актор з Києва Олексій Доричевський підготує з акторами сторітелінг на основі оповідання М. Гоголя «Сорочинський ярмарок», який реалізують просто під відкритим небом.

Читайте також: Столичні кінотеатри у вересні прийматимуть фестиваль треш-кіно

За словами Бабина, фестиваль відтепер планується зробити щорічним, залучаючи до нього щораз інші творчі колективи. Надзвичайно цінним організатори заходу вважають ту атмосферу, в яку поринають актори та мешканці села у фестивальні дні, спілкування між ними, наближення театрального мистецтва до сільської місцевості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-