У Миколаєві вогнем намалюють античні споруди

У Миколаєві вогнем намалюють античні споруди

Укрінформ
День археолога у Миколаєві відзначать вечором історичної романтики, наукових відкриттів і фантастичних видовищ.

Як повідомляє сайт Миколаївської міськради, вогняним перформансом "Реконструкція храму Вести" завершиться 15 серпня святкування Дня археолога та 90-ї річниці від початку дослідження городища "Дикий Сад".

Перформанс від заслуженого художника України Володимира Бахтова та члена Національної спілки художників України Тетяни Бахтової в авторській техніці геліографіті – малювання вогнем, робота з реальним простором стародавнього міста, в якому смолоскипом, що палає, "малюються" об’єкти, внаслідок чого на фотографії відтворюються вогняні зображення зруйнованих архітектурних і сакральних споруд, - відбудеться у супроводі популярного шоумена, музиканта-перкусіоніста Сергія Штефана.

Читайте також: На Дніпропетровщині археологи знайшли скіфську амазонку

Дійство відбудеться о 21:00 на оглядовому майданчику на вулиці Набережній (між вулицями Артилерійською та Пушкінською). Перед тим для гостей свята проведуть екскурсію городищем "Дикий Сад", майстер-класи з польової археології під керівництвом професійних археологів та посвяту учасників майстер-класів в археологи з зануренням у експедиційну романтику.

Також у програмі - виставка творів заслуженого діяча мистецтв України Івана Булавицького (скульптура, мармур), презентація стріт-арт проекту члена Національної спілки художників України Якова Булавицького та майстер-клас з виготовлення сучасних скульптур малої пластики, творча зустріч і майстер-клас від відомого кераміста Олексія Байбородіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-